marți, 2 august 2011

Hipster.

E noul trend din Romania. Stati calmi ca nici trendul 'emo' n-a murit, doar ca noua generatie s-a mai maturizat putin si poate poate si-a mai revenit. Iar hipsterii sunt un nou stereotip.
Inainte sa scriu articolul m-am informat pe diferite site-uri. Wikipedia e boring, blogurile romanesti il critica, iar cele straine il adora. Deci o sa scriu mai bine parerea mea personala.

Ce sunt hipsterii? Din punctul meu de vedere, reprezinta categoria de 'post-adolescenti' de la 18 pana la 25-26 de ani. Spre deosebire de 'emo', 'hipster' e mai mult un stil vestimentar decat un gen de muzica. Este reprezentat de o freza scurta intr-o parte si lunga in cealalta, ochelari cu rame mari si negre dar fara dioptrii, palarii si esarfe, iar hainele sa fie cat mai la moda:
-baieti: camasi sau tricouri cu inscriptii(sau in forma de V la piept), pantaloni 'skinny', bascheti converse sau vans
-fete: rochiii sau fuste excentrice, colanti sau dresuri cu diferite modele, balerini sau pantofi cu platforma, coliere lungi sau perle
Specific lor sunt aparatele foto si iphone-urile. Ca muzica, am observat ca asculta foarte mult dubstep (care, de altfel, este muzica anilor 2010'). In Bucuresti se spune ca cei mai multi hipsteri sunt in clubul Kulturhaus.
Probabil multi nici nu-si dau seama de acest fenomen sau nu le pasa de el, si pur si simplu isi fac freza astfel sau asculta dubstep ca le place. Sau poate chiar vor sa fie hipsteri. Sincer, pe mine nu ma impresioneaza in mod special, imi plac rochiile, conversii si colierele lungi, ascult dubstep, ador sa fac poze si iubesc Kulturhaus pentru atmosfera, nu pentru oameni. Sunt curioasa totusi care va fi urmatorul stil in Romania...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu