vineri, 24 decembrie 2010

Craciun fericit?

Ce inseamna Craciunul? De Craciun mergem acasa. Nu ca am vrea neaparat. Mergem ca asa trebuie. Trebuie sa ne petrecem Craciunul in familie. Deci mergem acasa, o ajutam pe mama la bucatarie pentru ca e singura care se chinuie sa faca ceva dragut de Craciun. Plecam in oras si ne lasam parintii sa impodobeasca bradul. Mancam sarmale si prajituri cat pentru tot anul. De Craciun se strang toate rudele la o masa mare si se minuneaza cat ai crescut/slabit sau te intreaba cum e facultatea si ce-ti mai face prietenu/prietena. Unii dintre noi plecam la tara si patim aceeasi chestie. Daca nu avem rude, stam cu parintii si ne uitam la ProTv sau Antena1 unde se difuzeaza tot felul de emisiuni tampite. Si dup-aia intram pe mess. Le zicem tuturor 'Merry Christmas', mai vorbim cu unu cu altu si poate iesim putin prin oras. De Craciun impartim cadouri. Evident, Craciunul a devenit o sarbatoare foarte materialista. Daca primesti un cadou, trebuie si tu sa oferi. Cadourile nu trebuie sa semnifice ceva, trebuie sa fie cat mai scumpe. De Craciun nu se mai canta colinde de placere, se cer bani pentru asta. Daca e sa mergem la colindat, evident ca cerem ceva in schimbul vocii noastre mirifice. De Craciun nu se mai dau felicitari sau telefoane. Se trimit sms-uri si mass-uri sau comenturi pe Facebook. De Craciun nu se mai merge la biserica. Avem prieteni carora sa le spunem ce prostii am facut, de ce sa mergem si sa ii zicem asta unui strain care ne spune rugaciuni si ne pune sa facem matanii? De Craciun nu mai exista Mos Craciun. Cine dracu mai crede in mosul ala gras si rosu care vine prin semineu? De Craciun nu mai ninge. E frig si trist. De Craciun nu se mai spune 'te iubesc'. Toata lumea e singura si canta 'all I want for Christmas is you' sau 'last Christmas I gave you my heart but the very next day you gave it away'.
Dar totusi, sa incercam sa avem un Craciun frumos.
Craciun fericit!


4 comentarii:

  1. Da, Button, suntem putin triste, dar cred ca avem motive bine intemeiate:))
    Maine pe langa prajituri, vinul fiert o sa fie la putere[the whole frickin' day]...Uite asa de ciuda, si de pofta [doar putin]:D:))Craciun fericit, Buttonel!

    RăspundețiȘtergere
  2. omg... trebuie sa iti dau dreptate. nu mai sunt filme de craciun ( acum pe proTv e Spiderman...WTF), dintr-o sarbatoare..pt sufletul nostru sa zicem, s-a transformat intr-un "Freak show" si ma rog...de cativa ani incoace, parca nu mai simti ca e sarbatoare. Totusi mai sunt persoane care mai tin post/merg la biserica, care merg la colindat de dragul colindului ( chiar daca mai primesc cate ceva), care ureaza "sarbatori fericite" old fashion way( faza cu sms-ul e mai convenabila, mai ales daca vrei sa le urezi mai multor persoane....era si o reclama la vodafone sau nu mai stiu:P)...in fine, oricat de formal ar suna " Craciun Fericit", multe cadouri si odihna >:D<

    RăspundețiȘtergere