sâmbătă, 23 august 2014

Fun facts about China. (pt. 1)


1.       MANCAREA:  mancarea este destul de buna in China…dar e multa! In China oamenii inteleg printr-un „meniu” o serie de feluri de mancare:  salata de ciuperci cu usturoi si otet si ulei, o salata de varza chinezeasca, inca o salata de nu mai stiu ce, o tocanita de carne (fie pui, fie porc, fie peste, fie toate la un loc), o tona de orez si inca o salata nu stiu de care...si desert! Pentru noi europenii este foarte multa mancare, dar pentru ei e micul dejun. De asemenea, ei au foarte multe restaurante in strada. Sunt un fel de case cu terasa unde sunt puse 3 mese si 5 scaune si se face mancare la gramada si ti-o adauga pe masa sau iti dau o farfurie si iti pun o tona de mancare acolo. Totusi, este foarte ieftina mancarea la aceste „restaurante”, in lei ar veni vreo 5-6RON un meniu. Pana si mancarea la restaurantele normale este ieftina, un meniu este in jur de 10-15RON. Dar nu ma pot plange de gust, este foarte gustoasa. Diferita, dar gustoasa.

2.       TRAFICUL:  Chinezii nu stiu sa conduca! Fie nu exista reguli de circulatie, fie pur si simplu nu le respecta ei, ce e bine de stiu e sa fii foarte atent la masinile si la „mini-motocicletele” de pe strada. Daca vrei sa treci strada in China (chiar si pe trecerea de pietoni) trebuie sa alergi. Nu opreste nimeni sa te lase sa treci! Daca opreste cineva, opreste fix langa tine...si te claxoneaza sa te grabesti!

3.       WC: Foarte multe WC-uri turcesti! Gen gaura in podea? In casa, oamenii au WC-uri normale, dar in restaurante sau in gara sau in alte locuri sunt numai WC-uri turcesti. Sunt curate, nu miroase urat...dar totusi...21st century???

4.       SUCUL:  Sucul natural la ei este chiar suc natural! Chinezii storc fiecare picatura din fructe si nu pun deloc zahar sau apa. Fructele si legumele sunt foarte gustoase si naturale (sau par naturale, nu-mi dau seama inca). Ah, si sunt foarte ieftine! 4RON pe un kg de pere uriase? Hell ya!

5.       WTF: Chinezii se holbeaza foarte mult la straini. Nu cred ca o fac cu rautate, dar nu stii daca sa te simti flatat sau pur si simplu urmarit. Dar e normal, si pentru europeni e ciudat sa vada un strain(mai ales un asiatic) intr-un oras mic. Daca vad ca te uiti la ei in timp ce ei se holbeaza incep sa zambeasca si sa dea din cap. Asta ii face oarecum amuzanti...

TO BE CONTINUED...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu