duminică, 22 mai 2011

Gelos?

Te simti ca tinut in lesa? Nu poti sa iesi cu prietenii in oras? Iti citeste mesajele din telefon? Nu poti vorbi cu cineva fara sa stie totul despre persoana aceea? Iti cunoaste toate parolele? Tipa, urla, face crize de gelozie?
Daca te regasesti in variantele de mai sus (fie macar doar una), inseamna ca trebuie neaparat sa iesi din relatia asta. Si nu, motivul 'ma iubeste, d-aia face asta' este o prostie. O persoana care te iubeste nu te trateaza ca pe un sclav.
Si nici invers. Daca nu te simti cu musca pe caciula (adica faci lucrurile acestea dar negi) inseamna ca ai probleme grave.
Gelozia nu vine din dragoste, ci din posesivitate. Din dorinta de a avea ceva numai pentru tine. Poate sa tina de educatie, poate sa apara pe parcursul vietii, sau poate pur si simplu sa se intample doar odata. Ideea e ca trebuie sa constientizezi faptul ca exagerezi si sa te opresti!
De cele mai multe ori gelozia apare la fete pentru ca noi stim cat de cretini si insensibili pot fi baietii. Si stim cat de scorpii pot fi fetele. Mai ales cand un tip e cuplat. Si de aici apare obsesia, dorinta de a afla totul, de a-i sti oricare miscare. Si cu ce ne face mai fericite? Fie el nu ne inseala, si-l chinuim pe saracu baiat de o sa vrea sa scape de noi cat mai repede. Fie ne inseala, si traim o drama si nu putem sa mai avem incredere in baieti. Bla bla. In concluzie, nu trebuie sa fim obsedate, trebuie sa avem incredere in ei, si ce-o fi o fi. E complicat, dar cam asa e viata.
Si da, nici baietii nu sunt mai presus. Ati vazut pe la stiri barbatul care si-a batut femeia ca i-a gasit un mesaj de la un numar necunoscut in telefon? Da, sunt si obsedati in lumea asta. Si chiar multi. Intrebarea mea e: ce rezolva cu asta? Nu poti tine pe cineva in lanturi, chiar nu poti. Oamenii care accepta lucruri ca astea fie sunt incapabili sa gandeasca, fie depind (financiar, mai ales) de persoana aceea. Totusi, trebuie sa alegem libertatea.
In concluzioe, nu mai citi mesajele prietenului, nu mai suna iubita din 5 in 5 minute si nu mai face crize cand iese cu prietenii. Daca te inseala, asta e. Nu poti opri asta afland parole de facebook sau dracu mai stie ce. O viata frumoasa si libera tuturor...


Un comentariu:

  1. hmmm...no comment. treaba cu gelozia...n-ai ce sa-i faci. fiecare dintre noi are o doza de asa ceva ( mai mare sau mai mica). sunt de acord cu posesivitatea, dar totusi as pune sub semnul intrebarii chestia asta...adik gelozia nu provine DOAR din posesivitate si oarecum si din iubire. OARECUM

    RăspundețiȘtergere